אדם שנמצא בחדר אחר – צירוף למנין / לשמוע ברכה מאחר

א. האם אדם שנמצא בתוך בית הכנסת אך הציבור לא רואה אותו , יכול להשלים מנין? לדוגמא, אדם שנמצא בעזרת נשים כשהציבור לא רואה אותו.
ב. האם בכלל אדם שנוכח אך לא רואים אותו מסיבה כלשהיא יכול להצטרף לדבר שבקדושה כמו זימון וכיו"ב
ג. האם אדם שלא רואים אותו יכול להוציא ידי חובת אחרים כמו לדוגמא , האם אדם שמבדיל בסוכה ובני הבית לא רואים אותו אלא רק שומעים את קולו יוצאים ידי חובה?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

למעשה שאלת שתי שאלות נפרדות: יש נושא של צירוף למנין, ובענין זה הרחבנו כאן וכפי שתראה שם אף זה רק באופן שחלק מהמתפללים לפחות יכולים לראותו.

בנוגע ללצאת ידי חובה מאדם אחר כאשר אתה שומע את קולו, אין צורך בצירוף, ואם הוא מכוין להוציא אותך ואתה מתכוין לצאת ממנו זה בסדר, וכדברי הגמרא בראש השנה דף כט לגבי מי שהיה אחורי בית הכנסת ושמע קול שופר, שיוצא הוא בכך ידי חובתו.