סידור עבודת השם

שלום,
הישתמשתי כמה פעמים בסידור "עבודת השם" ולמרות שיש שם הסכמה של הרב עובדיה יוסף ז"ל ועבר בדיקה ע"י בנו יוסף יצחק. הסידור מאוד מזכיר את הסידור "איש מצליח" ,סידור אינו תואם את נוסחאותיו של הרב עובדיה ז"ל וגם לא את בא"ח למרות שכתוב שם נוסח עדות המזרח כמה דוגמאות של דברים שפשוט לא מסדרים לי:
1.בברכת המזון בזימון הוסיפו במסובים עונים את המילה "גדול"?
2.מילים בסוגרים בזכר?
ועוד המון שינויים בטקסט עצמו.
הסידור הוא של עדות המזרח או של עדה מסוימת (כניראה ג'רבה)? אולי מיזוג מסויים של כמה נוסחאות?
שאלתי הרבה אנשים וכולם טוענים בתוקף שהסידור תקין ורב אחד אמר לי שהסידור הוא בנוסח צפון אפריקה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

יפה אמרת, סידור עבודת השם הוא העתק פחות או יותר של הסידור "איש מצליח", ואם כי ההלכות הם לפי פסקי מרן הגר"ע זצוק"ל, הנוסח עצמו אינו בדיוק לפי פסיקותיו.