לשם ייחוד לפני קיום מצוה

בסד
שלום
בסידור שלי "עבודת השם" יש "לשם יחוד" לפני תפילה ,לפני קידוש .. השאלה שלי היא האם ניתן לומר לשם יחוד גם כאשר מתכוונים לקיים מצווה וכשלא רשום בסידור לומר לשם ייחוד ? כמו לפני הבדלה ? לפני סדר קבלת שבת אחרי שיר השירים ?

תשובה:

שלום רב

אפשר תמיד לומר לשם יחוד אבל אין בכך חובה. אגב יש שהתנגדו לאמירה זו, ראי בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    שלום
    רב אחד מהאתר שלכם כתב לי שאין לומר לשם ייחוד אם לא כתוב בסידור במפורש. כיצד עליי לנהוג ?
    יש לציין שאני כן רוצה לומר לשם ייחוד לפני הבדלה וקבלת שבת.
    תודה.