ברכת שהחיינו על תפילין חדשות

שלום,
רציתי לשאול האם מברכים "שהחיינו" על סט תפילין חדש – לפני או אחרי הנחת התפילין? (לא מדובר בילד החוגג בר מצווה).
תודה רבה, אלי

תשובה:

שבוע טוב,

לא מברכים שהחיינו על תפילין חדשות.

ראה בסי' כב שם הובאה המחלוקת בפוסקים האם ילד בר מצוה שמתחיל להניח תפילין לראשונה מברך ברכת שהחיינו או לא. והלכה למעשה כתב שם בביאור הלכה שיברך על בגד חדש. וגם בנושא של תפילין חדשות ברור שאינו מברך למרות של טלית חדשה הוא יכול לברך שהחיינו. ראה שם בישועות יעקב שכתב שהחילוק הוא שתפילין המצוה היא רק להניח ולאו דווקא לרכוש ושיהיה לו תפילין. אבל טלית הוא מברך לא על המצוה אלא על הבגד החדש שיש לו.