חציצה בין הלב לערווה בתפילה לנשים

בסד
חודש מבורך
גברים חייבים בחציצה בין הערווה ללב. האם נשים גם ? יש מצווה שאשה תחגור חגורה או תקשור חבל ?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: דעת השו"ע בסי' עד סעי' ד שאשה אינה צריכה להקפיד על כך כיון שערוותה למטה. ואילו לדעת הב"ח שם אין הבדל בענין זה בין גברים לנשים, והובא שם במשנה ברורה. אבל אם לובשים בגד תחתון במקום הערווה זה מספיק לקיום הלכה זו. מה שראית שיש לובשים חגורה מיוחדת לתפילה אינו חיוב מן הדין אלא מנהג קהילות החסידים, משום "היכון לקראת אלוקיך ישראל", כלומר הכנה וכבוד לתפילה. ומנהג זה הוא רק בגברים.

כאשר האשה ערומה לגמרי הכל מודים שאין להקל אלא כשהיא יושבת, כיון שלמרות שערוותה למטה ואינה מגולה ללב, מכל מקום היא מגולה לאויר העולם, אבל אם היא יושבת אין בעיה [כמובן לא כבוד הוא לברכה אבל באופן עקרוני כך הוא הדין].