כשרות רצועות התפילין

שלום
1) מה פוסל את הרצועות של התפילין בין של יד ובין של ראש?
2) ברצועת התפילין של יד בחלק הפנימי של הרצועה יש כמין קרע פנימי שלא נראה מהצד החיצוני של הרצועות שחלק קטן מהרצועה הפנימית מתקלף , האם יש לכך השפעה על כשרות הרצועות ?

תשובה:

שלום רב

  1. זו שאלה כללית מידי… יש דינים לגבי עיבוד הרצועה ויש לגבי צביעתה, גודלה ושלמותה, תנסה למקד את השאלה ונשמח לענות.
  2. אם מדובר רק בסדק או קילוף שלמעשה אינו עובר את עוביה, הוא לא פוסל. אולם במקרה כזה שהרצועה כבר מתבלה עד כדי כך, כדאי להחליף, זה לא יגמר בזה… סדק כזה הוא סימן ליובש שיגרום לקילופי עור, ובאופן כללי הוא מעיד על כך שהרצועה בעלת איכות ירודה.