כתם על תפילין של יד

בוקר טוב כבוד הרב
ראיתי והרגשתי משהו קצת דביק על התפילין שלי, צבעתי אותו בשחור, אך עדיין אני חושש לברך עליו.
האמת שנתתי אותו לבדיקה כבר לפני כחודש בערך, אך הוא לא ראה משהו (יש לי הרגשה שהייתה חסרה תאורה מתאימה, כי זה נראה יותר טוב בזווית מסוימת).
זה באחד מהצדדים החיצוניים, לא על המשטח השטוח אלא על החלק החיצוני ביותר שסובב. החלק ההוא בעייתי אם יש עליו כתב לבן קצת, או איזה פגם כלשהו?
לא ישנתי הלילה, במידה ואצטרך ללכת לבדוק את זה עם רב, אני יכול לחכות עם זה עד אחר הצהריים בסביבות 4?
תודה רבה ויום נעים עם בשורות טובות :)

תשובה:

שלום רב

זה נשמע סתם גוון של הצבע של הבית [לאחר הצביעה מרחים על הבית שמן מסוג מסויים שאמור להספג אבל לא תמיד הוא נספג לגמרי, ובכל מקרה אין בעיה לברך גם אם קצת דביק. אבל תראה לרב. העיקר תניח תפילין בברכה לפני השקיעה.