מה קודם, מעשר כספים או פרעון חוב?

שלום
אני ואשתי לקחנו הלווה אצל אמא שלי במטרה לקנות דירה , התחייבתי תוך 6 חודשים להחזיר את ההלוואה ועברו כבר שנתיים והצלחתי להחזיר רק 20% מגובה ההלוואה .
היום כספי המעשרות שלנו הולכים חצי לתמיכה בלומדי תורה וחצי לעניים, (לחמי וחמתי כי הם נזקקים ואשתי תמיד נתנה להם מעשרות גם לפני שהתחתנה) .
לצערי בזמן האחרון אני מרגיש התדרדרות ביחסים עם אמא שלי בגלל שאני לא מצליח להחזיר את החוב במיידי.
השאלה שלי היא איך לנהוג כרגע כי מצד אחד יכול להיות שהחזר החוב הוא קודם למעשרות , מצד שני עוזרים לחמי וחמתי להתקיים , איך עלי לנהוג כדי להסדיר את המצב מבחינה הלכתית וגם כדי שאף אחד לא ייפגע , לא אשתי, חמי וחמתי, ואמא שלי?
תודה מראש ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב

אין ספק שהחזר החוב קודם לכל, לא יתכן ללוות כסף ולא להחזיר בזמן… אם אין לך מספיק כסף לפרנסתך באופן סביר פלוס החזרת החוב אתה פטור ממעשר כספים, ויש לייחד כל כסף שאפשר להחזרת החוב. כמובן, תספר לחמיך וחמותך על הבעיה, ותעודד אותם שתקוותך בעז"ה ברגע שתוכל לשוב ולתמוך בהם באהבה ושמחה.

שנה טובה ומבורכת