טלית לבחור שאינו נשוי / אמן על ברכות עצמו / לצאת ידי חובה בברכות השחר מהחזן

שלום וברכה כבוד הרב! :)
1. האם אשכנזי יכול ללבוש ולברך על טלית אם רוצה?
2. אפשר לשים שתייה על שולחן ליד ספרי קודש?
3. האם מותר להגיד אמן על ברכות עצמיות כגון "בע"ה שאצליח – אמן"
4. כשאמרתי אמן בשחרית על ברכות השחר של השליח ציבור, יצאתי ידי חובה?

תודה רבה כבוד הרב והמשך יום נעים בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב

1. באופן כללי אין בכך כל בעיה, אלא שלא כדאי לשנות מנמנהג שלובשים טלית מזמן הנישואין, אבל כמובן כאשר אתה נמצא בבית כנסת ספרדי בראש השנה תוכל ללבוש טלית כפי שהם נוהגים. על טלית שאולה לא מברכים, אלא אם כן ניתנה לך במתנה, ואפילו היה זה מתנה על מנת להחזיר.

2. מותר בהחלט. השולחן לא מוקדש לספרי הלימוד בלבד.

3. העונה אמן אחר ברכות עצמו הרי זה בור [ברכות מה ב] כך שאין בזה ענין. אמנם מנהג הספרדים בכל ברכה שהיא סוף ענין, הם עונים אמן אחר ברכת עצמם, כגון המברך את עמו בשלום אמן. כך שאם תרצה לומר – מותר.

4. קשה לי להאמין שהוא התכוין להוציא אותך ידי חובה בברכות. כדי לצאת ידי חובה צריך כוונת שומע ומשמיע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    לגבי 4, למרות שלא נראה לי שכיוונתי לצאת ידי חובה, אולי אפילו ההפך
    אך אני בספק, אתה חושב שאין כאן עניין של ספק לפחות מבחינת הכוונה של ש"ץ, כי שליחי ציבור לא נוהגים להוציא ידי חובה בברכות השחר כך שכדאי לי לברך ברכות השחר?

    תודה רבה כבוד הרב והמשך יום מבורך בע"ה