איך זוכים לחיי נישואין מאושרים?

שלום לך כבוד הרב,
שאלה נוספת לי, האם יש המלצות מיוחדות לשנת הנישואין הראשונה? ומה קורה אם יש הרבה מריבות וויכוחים רבים בין בני הזוג…

תודה מראש על תשובתכם.

תשובה:

שלום רב

יש משפט מפורסם: אם תתיחסי לבעלך כאל מלך ממילא תהיי את המלכה… במשפט זה טמונה אמת עמוקה, יש משהו אבסורדי במוסד הנישואין… אין ספק שכל אדם מתחתן מתוך רצון אגואיסטי לחיים טובים וכו', ובעצם הוא עצמו מרכז עולמו, מאידך, המתכון לחיים מאושרים הוא נתינה אי סופית המולידה אהבה וויתור בלי גבול וכו' וכו', אז איך עושים את זה כאשר עדיין אנחנו "אגואיסטים" [חלק מענין הנישואין הוא לבנות באדם את מידת הנתינה וחוסר האנוכיות, אבל מה עושים עד שזה נבנה]? התשובה פשוטה בתכלית, יש להפנים, שאם את תדאגי לצרכיו של בעלך ורק לצרכיו, ממילא יהיה הוא מסור לכל צרכיך, ולצעשה תקבלי הרבה יותר ממה שהיית מקבלת אילו היית את עומדת על שלך ודורשת את מילוי רצונותייך. במילים אחרת, אם תעניקי תקבלי בכפל כפליים, כך שגם הרצון האגואיסטי יוביל בן זוג חכם לנתינה ולא לדרישה ועמידה על רצונותיו! אם תפעלי לפי העקרון הזה, תפנקי, תכילי, תשתפי, תשתתפי, תגלי הערכה ואהבה במילים ובמעשים, יהיו לכם חיים מאושרים ושמחים בלי ספק! זה מתכון בטוח. מלבד זאת, גם אם קורה שרבים וזה קורה, אף פעם לא ממשיכים עם זה, לא הולכים לישון בלילה לפני שמפייסים באופן מלא! אחרת הכל מתנפח ויוצא מכלל שליטה. אלו שני עקרונות פשוטים ומחוייבי המציאות.

בהצלחה רבה וחיים טובים!