הנחת תבשיל על פלטה שתדלק על ידי שעון שבת

שאלה בהלכות שבת.
מים שהוחמו קודם שבת והונחו על הפלטה, האם הם מותרים בשימוש בשבת בבוקר,כאשר הפלטה מכוונת ע"י שעון שבת ובמהלך הלילה אינה עובדת?
לפי מה שכתוב בשמירת שבת כהלכתה ,משמע שמותר. והאם זה לכתחילה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

דברי הגרש"ז אויערבך בענין זה נאמרו שם (פרק א סעיף לב) רק לגבי תבשיל שמבושל כל צרכו, מים שהצטננו דינם כדבר שאינו מבושל כידוע, וכמבואר בשולחן ערוך בסי' שיח סעיף ד, וממילא יש לאסור.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם אפשר להוסיף שיש מיקלים בדבר ילקוט יוסף וז"ל:\
    מותר לתת אפי' בשבת תבשיל מרק מבושל צונן על גבי פלאטה חשמלית שאינה פועלת, ובמשך השבת תדלק על ידי שעון שבת, והמחמיר תבא עליו ברכה. [ילקו"י שבת כרך א' עמו' קו. יבי"א י' עמו' מא].