עניית אמן בין חזרת הש"ץ לנפילת אפיים / הנחת חלה קפואה על פלטה בשבת

בס"ד
לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א ה' עליכם תחיו אורך ימים ושנות חיים יוסיפו לכם מתוך בריאות איתנה ונהורא מעליא!
אקדים ואומר שאני ספרדי שהולך בעקבות פסקי מרן הבית יוסף זקוצ"ל ומרן רבינו עובדיה יוסף זקוצ"ל
בפי מס' שאלות אשמח אם יהיו מקורות לתשובות שאוכל ב"נ להתחדד ולדעת יותר.

א.כמה אמנים עונים בין סוף תפילת שמונה עשרה ללפני תחילת הווידוי כי כתב מרן בשולחנו הטהור בסימן קל"א סעיף א' אין לדבר בין תפלה לנפילת אפים ?
ב.כמה בתוך הווידוי?
ג.כמה לאחר ויעבור ה' על פניו?
ד.האם מותר להמשיך להתפלל תוך כדי אמירת הקדיש?או שחייב לענות לפחות עד דאמירן בעלמא?ואז להמשיך כרגיל או עד שעונים את האמן הרביעי שזה על שמה דקודשא בריך הוא?או עד האמן החמישי של דאמירן בעלמא?
ה.האם בשבת מותר להניח חלה קפואה ישירות על הפלטה?

ושוב אזכיר אני ספרדי אנא התייחסו לפסקים לפי פוסקי הדורות הספרדים

תשובה:

שלום רב

1-4 כל אמן ודיבור של קדושה מותר בין חזרת הש"ץ לנפילת אפיים ובאמצע הוידוי [ראה משנה ברורה בתחילת סימן קלא]. מסתבר שבאמצע י"ג מידות רק יגיד אמן ולא ימשיך עד דאמירן בעלמא.

5. לדעת הגר"ע יוסף כידוע מותר להניח מאכל יבש מבושל או אפוי ישירות על הפלטה החשמלית בשבת, כיון שאינה המקום המיועד לבישול אלא לחימום בלבד. כידוע רבים חלקו, אבל לבקשתך, זו היתה דעתו של מרן זצ"ל.

בהצלחה