חתונה בראש חודש אייר

האם חתן ספרדי וכלה אשכנזיה מותרים להתחתן בל׳ בניסן תשע״ו? (אציין כי רב אשכנזי התיר לנו להתחתן בתאריך זה אולם לא ידוע לנו עמדה אחרת). תודה

תשובה:

שלום רב,

יש מהאשכנזים שנהגו ימי אבלות בספירת העומד מראש חודש אייר עד שבועות. ובין היתר גם לא מתחתנים בזמן זה. ולפי המנהג הזה, בתאריך המדובר ניתן להתחתן. אבל רוב האשכנזים לא נהגו כך, אלא נוהגים ימי אבלות מיד לאחר חג הפסח עד לג בעומר, וכך הוא המנהג בארץ ישראל. וכך הוא מנהג הספרדים. ולכן אם החתן הוא ספרדי ודאי אסור לו להתחתן בתאריכים אלו.

הרבה מזל טוב ושיהיה בהצלחה