נישואין בספירת העומר

שלום ,אני וחבר שלי חשבנו להתחתן בחודש מאי 2016 אך ידוע לי שזו ספירת העומר.
אני מרוקאית וחבר שלי חצי סורי וחצי אשכנזי האם ישנם תאריכים בחודש מאי שכן אפשרי להתחתן בהם?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הספרדים נוהגים להתחתן מיום לד בעומר. ואילך, כלומר כולל התאריך הנ"ל. באשכנזים יש הרבה שלא נוהגים להתחתן כל ימי העומר, מלבד יום ל"ג בעומר. אם חברך הוא בן לאב אשכנזי רצוי שלא להתחתן בחודש זה, אך אם הוא אשכנזי מצד אמו, תוכלו להתחתן לאחר ל"ג בעומר. ביום ל"ג בעומר בכל מקרה תוכלו להנשא.

בהצלחה רבה ומזל טוב!

מקורות:

ראה שו"ע או"ח תצב סעי' ב'. שנוהגים שלא לישא אישה עד ל"ג בעומר.

ובט"ז סק"ב כתב שהמנהג שלא לישא כלל מפסח עד עצרת ורק לענין תספורת נוהגין היתר אחר ל"ג בעומר וביאר כי הטעם משום תלמידי ר"ע דפסקו למות בל"ג בעומר. ומכאן ואילך מותר. אולם בגלל גזירות תתנ"ו והגזירות של מסעי הצלב נוהגין אבילות אך ורק לענין נישואין גם לאחר ל"ג בעומר עד שבועות. ומנהג זה נתקבל היום בהרבה קהילות.