הוצאות לשיעור תורה ממעשר כספים

שלום רב.
האם יהודי יכול להפריש מעשר ולהשאיר לעצמו בתור תשלום עבור שיעורי תורה שהוא בעצמו מארגן אותם, ויש לו הוצאות של נסיעות, ושתיה ומזונות ללומדים בשיעור, ותשלום עבור שיעור שהוא נותן בעצמו?

תשובה:

שלום רב

נראה שיש לחלק בענין זה בין ההוצאות של הנסיעות והאוכל שזה ניתן לקחת מכספי מעשר, לבין השכר, שאותו לא ניתן לקחת, כיון שזהו בעצם רווח שהולך אליך בחזרה ואין כאן הפרשה של מעשרות. שיעור אינו מחייב בהכרח שכר למגיד השיעור, כך שזה רווח נקי שהולך אליך מכספי המעשרות שלך, וזה לא נראה שמועיל.

בהצלחה רבה ושיפוצו מעיינותיך חוצה!