ברכה אחרונה על וופלים / שינה עם בגדים

לכבוד הרב שלום, רציתי לשאול מס שאלות:
1) האם צריך לברך ברכה אחרונה (על המחיה) על ופלים?
2)האם מותר לברך יחפים? ואם לא אז בלילה שקמים להתפנות צריך לשמים גרביים/נעלי בית?
3) האם מותר לישון עם בגדים שלובשים יום למחרת ?
4) איך מכינים נס קפה עם חלב בשבת?
תודה רבה, תזכו למצוות, האתר הזה פשוט עוזר ומשמח כמו שנאמר "אין שמחה שכהתרת הספקות", אשריכם, ה' ישלכם שכרכם הטוב!

תשובה:

שלום רב,

1. ברכה אחרונה ודאי שצריכים לברך. השאלה היא איזה ברכה. ברור שהשוקולד שנמצא בופלים אינו מצטרף לכזית כדי לברך על המחיה. ובמקרה שאין כזית בלי זה, מברכים בורא נפשות. אולם אם אכל כזית מהבצק מברכים על המחיה.

2. מותר לברך בשעה שאת יחפה. ואין צריך לשים גרביים או נעלי בית לצורך הברכה.

3. אין כל איסור לישון עם הבגדים.

4. מאחר שיש חשש בישול בקפה, לכן צריכים להשתמש בכלי שני, שאינו מבשל. כלומר, לשפוך את המים חמים לתוך כלי, ועליהם לתת את הקפה והסוכר.

בהצלחה