זמן בר מצוה לפג ששהה באינקובטור

ילד שנולד באינקובטור ממתי מונים לו לגיל 13 להצטרף למנין ולהניח תפילין.? לגבי ברית מילה ופדיון הבן וכןלגבי אבלות מצאתי התייחסות בפוסקים אבל לגבי מתי מצטרף להשלים מנין לא מצאתי. בפשטות השבתי שלהניח תפילין וודאי יניח מגיל 13 שיצא מרחם אימו. וכן לגבי השלמת מנין אפשר להקל ולהתייחס לאינקובטור כמכשיר עזר רפואי ולא המשך ההיריון ובפרט שהוי דין דרבנן ולקולא ובפרט שדעת שות מו השמים ועוד אחרונים שפוסקים שמועיל לצרף קטן למנין. האם הורתי טוב?
בברכה,
תשובה:

שלום רב

לכאורה אין כל ספק בכך, הלידה היא תמיד היציאה מרחם אמו, גם לגבי פדיון הבן דעת רוב הפוסקים כך כפי שתוכל לראות כאן, אבל נראה שגם אלו החולקים אינם סבורים שהלידה היא ביציאה מהאינקובטור, שזה דבר שלא יעלה על הדעת, אלא שלדעתם פדיון הבן שזמנו כאשר התינוק יוצא מכלל נפל, הוא נושא מציאותי, וכיון שהאינקובטור בעצם מדמה רחם ובלעדיו לא יוכל לחיות, המציאות הזו של "יצא מכלל נפל" נמדדת ונספרת משעה שיצא משם.