פרווה בסיר בשרי שעורבב במזלג חלבי

בישלו איטריות בסיר חלבי [שלא בישלו בו חלב כמה שבועות] ובעת הבישול הוכנס מזלג בשרי לערבבו [ולא ידוע אם עבר 24 שעות מאז שהשתמשו בה לבשר] – יתירה מכך, הניחו מיד את המזלג בשקית והסיר בצד, אבל עוזרת הבית עירבבה את המזלג עם שאר המזלגות הבשריים. מה לעשות, מנהגנו בני אשכנז?

תשובה:

שלום רב

הכל כשר, היות והסיר לא היה בן יומו, ואף המזלג הוא בחזקת שאינו בן יומו, לפי הכלל שבידינו ש"סתם כלים אינם בני יומם".

בהצלחה!