בשרי וחלבי בכיור אחד

בס"ד
לכבוד הרה"ג שליט"א ה' עליהם תחיו לאורך ימים ושנים
האם מותר לשים בכיור אחד כלים בשריים וחלביים שני הכלים והשאריות הנמצאות בצלחות לא חמים אבל יש סיכוי שאם יפתחו מים בברז ישפכו השאריות משני הצלחות ויגעו אחד בשני?
אני רואה כמה טעמים כביכול להיתר האם אני צודק
א.לא מתכוון לכך
ב.אין דרך בישול בכך ואין חום שהיד סולדת
ג.השאריות לא נוגעות אחת בשניה ואם כן זה רק שפותחים מים וזה מגיע לניקוז אז אין כבוש כמבושל ששוהה 24 ש' יחד
אשמח לתשובה בנושא.
תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להקדים שיש להמנע מכך מכל וכל, בנוגע לדיעבד נוכל לסמוך להקל שהמים לא היו יד סולדת, אבל לכתחילה למה להכנס לחששות שכאלו, מנהג ישראל מאז ומתמיד היה להרחיק ככל שניתן בין חלבי לבשרי. אם רוחצים את הכלים בחום שהיד סולדת יש לאסור. דברי שאינו מתכוין אינו רלוונטי כאן, גם אם נדון כך לגבי האיסור לבשל יחד בשר וחלב, עדין הכלים נאסרים מחמת הבליעות וזה לא תלוי בכוונה.. לגבי חשש כבוש, הרבה פעמים זה עשוי לקרות! כשיש מים בתוך צלחת מחמת פתיחת הברז, ונכנס שם מעט שיירים של המין השני מחמת הקירבה והניעור והעברת הכלים וכו', שאם ישאר כך 24 שעות הכלי נאסר. לכן חשוב להמנע מכזה דבר מכל וכל.

בהצלחה