חילול שבת באינטרנט

לכבוד הרבנים החשובים!

ראשית ברצוני להודות על האתר הנפלא, אתר שהפך "לאתר החדשות" היומי שלי, ועל כך ברכות רב לכם ולכל המסייעים לאתר.

ולעצם השאלה, האם מותר שבצור קשר של האתר העסקי שלי יופיע טלפון עם "מענה אנושי 24/7" כשבשבת המענה הטלפוני מתבצע ע"י אינם יהודים ועוסקים רק בקבלת פרטי המתעניין בחברה בכדי לחזור אליו ביום ראשון?

תשובה:

שלום רב

חלילה לעשות כך, הרי אתה מזמין אנשים לעשות מלאכות אסורות כדי ליצור קשר עם עובדיך!

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. הייתי צריך להוסיף עוד כמה נקודות בכדי להשלים את השאלה נכון.
    א. רוב האתרים העוסקים בתחום שלי נותנים את השירות של מענה הטלפוני של 24/7 והפניות נענות ע"י יהודים,
    ב. מצד הלוקח שמחפש עתה מענה לבעייתו ימשיך לאתר הבא ובין כך יתקשר בכדי לקבל מענה לבעייתו.
    ג. באתר שלי אני יכול לתת מענה טלפונית ע"י גוי, כך שנכסך כאן חילול שבת,
    האם זה יהיה מותר?

    ובאותו עניין, האם מותר לי לפרסם סירטוני תדמית על החברה ביוטיוב, (פרסומת לחברה) האם מהסיבה שיהודים יכולים לצפות בהם בשבת יהיה אסור לפרסם סירטונים?

  2. זה שאנשים יחללו בלאו הכי שבת זה לא מתיר לך לסייע להם בזה, ולמרות שלושת הסעיפים הנ"ל אין לספק שירות בשבת.
    מותר לך לפרסם ביוטיוב אף שיתכן שאנשים יראו את זה בשבת, כיון שלא עשית הוראה מיוחדת לשבת ומי שבוחר לעבור עבירות זו כבר החלטה שלו.

  3. האם לפי שיטת הרב שלמה זלמן אוירבך המובא בספר שמירת שבת כהלכתה (פרק כט,כז) המתיר להשאיר פעיל מכונות אוטומטיות גם בריכוזים של יהודים, וגם מתיר להנות מהכסף אם נמכר בשבת, יהיה מותר כל הנ"ל לפחות בלהמשיך בשבת את האפשרות של כתיבה בצור קשר?

  4. זה יהיה מותר. אבל לא יתכן לכתוב בפירוש שניתן לפנות שבעה ימים בשבוע, או שבשבת יש לכתוב את הפרטים ויחזרו אליך.