זמן המתנה לאחר ארוחה שבושלה בכלים בשריים

שלום כבוד הרב לעיתים אני נוהגת להכין ארוחות ללא בשר, אולם מבשלת, מטגנת ומגישה בכלים בשריים. כמה זמן אני צריכה להמתין עד שמותר לי לאכול מאכלים חלביים. תודה

תשובה:

שלום רב

אין צורך להמתין. לגבי לאכול מאכלים אלו יחד עם חלב יש כמה פרטי דינים: אם הכלים הבשריים הם בני יומם, כלומר היה בהם בשר חם ב24 שעות האחרונות, לכתחילה ודאי אסור לעשות שם מאכל פרווה כדי לאוכלו עם חלבי, בדיעבד למנהג הספרדים מותר והאשכנזים מחמירים בזה. ואם לא היה בהם בשר חם תוך שיעור זמן זה, למנהג הספרדים מותר אף לכתחילה לאכול עם חלב [בכלים אחרים..] ולמנהג האשכנזים לכתחילה לא מכינים על דעת כן, אבל בדיעבד שכך הכינו – מותר.

בהצלחה