דג בכלי חלבי או בשרי / לימוד תורה בתשעה באב / קבלה טובה שלא אמר בלי נדר

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
1) האם מותר לטבול ולהגעיל כלים בתשעת הימים?
2)האם מותר בבישול חם של דגים להשתמש בכף חלבית? (אני לא אוכלת דגים עם חלב)
3)קיבלתי על עצמי לרפואת יהודי יקר ללמוד כל יום חצי שעה שערי תשובה של רבנו יונה זצ"ל. שאלתי היא,אני לא זוכרת אם אמרתי בלי נדר,אבל בטוח שלא אמרתי בנדר,אלא קיבלתי על עצמי. האם זה נחשב לנדר (למען הסר ספק)?
4)האם בתענית תשעה באב מותר ללמוד שערי תשובה של רבנו יונה והלכות לשון הרע?

תודה רבה ומחילה על הטרחה

תשובה:

1. ודאי שמותר. מדוע לא?

2. מותר בלי ספק, אבל לא בכלי בשרי… גם המקפידים שלא לאכול דג עם חלב אינם מקפידים על הבליעות בסירים ובכלים, וכפי שלא מקפידים בכך לגבי כלי בשרי, שמותר לבשל בו דג, לרות שלכל הדעות לא אוכלים בשר עם דג [אמת שהטור מביא שיש שנהגו להחמיר בזה לגבי בשר ודג אולם המנהג להקל].

3. קבלה טובה שהתקבלה כדי לקיימה בקביעות נחשבת נדר כל זמן שלא אמרת בלי נדר, ויש לערוך התרת נדרים. רפואה שלמה.

4. אסור ללמוד זאת בתענית, אולם תוכלי ללמוד בשבת אחרי צהריים, ולמחרת שוב במוצאי התענית, וכך תקיימי את קבלתך.