הכשרה לשחיטה

אני בן 43 נשוי +6 . כשסיימתי את הישיבה בגיל 17 (שיעור א ישיבה גבוהה) למדתי הלכות שחיטה במילועוף (בצפון)ע"י הרב אליהו סיוסה .ההיתי מעמיד לשוחטים את הסכינים במשחטה לבדיקה אצל אבי זצ"ל שהיה שחוט ובודק סכינים .עבדתי באותה תקופה כשנה במשחטה בתור משגיח בליין של השחיטה (לבדיקת הפנים ראות מליחה ועוד) יש לי את תיק השחיטה של אבי וכמובן יצה לי לשחוט בזמנו כמה עשרות של תרנגולות .. בעוד כחודשיים אני עושה עליה לקנדה לצורך היתישבות לצמיתות .באי שאני הולך אן בת כנסת וכמובן אן את עניין הכשרות .יש שם בערך 100 יהודים (לא ישראלים) האם אני צריך הכשרה (תעודה )פיזית לצורך השחיטה היות ואני מעוניין לאכל שם כשר וכמובן גם היהודים במקום . ואם כן מהיכן

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי כדאי מאד מאד לרענן היטב את הלכות שחיטה + שחיטה בפן המעשי בזמן הקצר שעוד נותר לך. ומומלץ מאד להבחן אצל רב הבקיא בהלכות אלו בפן המעשי לפני שאתה מתחיל לשחוט לבד. צריך להבין, הפער בין לשחוט כראוי לטעויות בשחיטה הוא איסור דאורייתא!! וכשם שברור לך שרופא שלמד מעט רפואה אצל אביו והשתתף בסיוע לאביו בניתוחים, אינו יכול לבוא אחר 20 שנה לנתח לבדו, כך צריך גם להיות בשחיטה!