רצינות מערכת כשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב , שמעתי משני עדים נאמנים שראו בעיניהם שוחט שמשחיז את הסכין שחיטה שלו על ברזל (מוט ברזל )ושוחט אחר בדק את הסכין שלו ואומר שזה סכין רע. הרב המכשיר הזהירו לא ישירות אלא לכל הצוות באופן כללי. אותו שוחט שמו אותו לבדיקות הריאה וגם בזה מקל ראש בכמה ענינים .ורק שוחט שהשוחט השני לא נמצא . ועושה כן אולי 10 שנים או יותר . מה הדין: של אותו שוחט ? רב המכשיר ? וההכשר ?

תשובה:

שלום וברכה

אם הבעיה שלו היתה חוסר בקיאות בבדיקת סכינים ואכן העבירוהו מלבדוק סכינים, אין כאן רעותא בשחיטה, יתכן שהוא ירא שמים ורק לא מומחה בסכינים אבל ריאות יודע לבדוק, אבל אם אכן היתה שם קלות דעת זו בעיה, בכל מקרה יש לדבר עם גוף הכשרות והרבנים המפקחים עליו מלמעלה שמן הסתם תלמידי חכמים יראים ושלמים, ולקבל דעה ברורה ותשובות לשאלות, אני מניח שיתייחסו ברצינות. זה לא נושא בשביל "איש מפי איש" דרך האינטרנט…

בכל מקרה אני תמיד אומר שוב ושוב, עופות קונים רק מהכשרויות הכי מהודרות!