שוחט שחטא האם מותר לאכול משחיטתו?

שוחט שסיפר לי שנכשל ר"ל בנדה [באופן חד פעמי והיה שבור מזה] האם מותר לאכול משחיטתו ?

תשובה:

אדם שחטא באופן חד פעמי, גם אם מדובר בחטא חמור כל כך, כשר לשחיטה, רק אדם שמומר לדבר אחד, וכגון שהוא חי עם אשה האסורה עליו דרך קבע, נפסל לשחיטה, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' ב. אולם כמובן, חובה על מערכות הכשרות לדאוג לכך שהשוחטים יהיו אנשים יראי שמים, לא יעלה על אדם שיתנו לאדם שעשוי להכשל בכזה עוון לשחוט בשר עבור עם ישראל.

אמנם יש שכתבו שגם אם הוא חטא וחזר בתשובה לא להניח לו לשחוט עוד, ראה בדרכי תשובה (סי' ב' ס"ק כח) אולם זה רק אם החטא היה שהוא שחט טריפות משום "חימוד ממון" שלא להניח לו לשחוט שוב עד שיהיה ברור שגם חימוד ממון לא יניא אותו לעשות זאת שוב. אבל במקרה האמור, ברור שאם הוא חזר בתשובה אין כל מניעה שימשיך לשחוט.