ניקור ע"י גוי

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א שלום וברכה האם ניתן לעשות ניקור ע" י גוי כשיהודי עומד ע"ג בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה שגוי יעשה את הניקור אם זה נעשה היטב. כלומר, זה לא כמו שחיטה, אלא העיקרון הוא שהבשר צריך להיות מנוקר, לכן אם זה נעשה ע"י גוי ועומד ע"ג, זה גם טוב אם יהודי מומחה בודק את זה אח"כ שאכן הניקור נעשה טוב. כך גם נאמר לי ע"י הרב עזרא לוינגר – מומחה לכשרות.