תלישת עור השפתיים בשבת

יש לי יובש מועט בשפתיים שלא עובר כבר שנים למרות כל המשחות שהשתמשתי בהם.
ביום השבת נגרם לי צער רב מאד, כאשר מלמולי עור קטנים ולחים "יושבים" על השפתיים, וגורמים תחושת אי נוחות.
לא מדובר ממש בחתיכת עור שפרשה ברובה, אלא בחתיכות קטנות ולחות שלא נראים בדוקא עור אלא משהו לבן במרקם ג'לי דביק.(ואולי זה בכלל עור שיצא לגמרי ולא מחובר)
השאלות:
1. האם מותר להסירם ע"י שמעבירים מפית על זה, או ע"י שמצמידים בחוזקה מפית על השפתיים ודופקים עליה וגם זה מוציא את העור?
2. בד"כ השפתיים מתלכלכות מהאוכל, ועוברות שטיפה, האם מותר לנגב את המים וע"י כך יתלש העור (ויגרם לי הנאה מרובה)? כי בלי ניגוב או בלי שפשוף העור במים, זה לא מתנקה .
3. אם הנ"ל אסור האם מותר להעביר את השפתיים בחוזקה ע"ג מגבת וכו' בלי עזרת הידים?
שוב אציין שזה מציק מאד, בפרט אחרי שטיפת השפתיים הכל דביק ושאריות אוכל נשארות על השפתיים, כי אם מנקים היטב בהכרח שזה תולש.
עוצו עצה! תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

הייתי מציע לפנות לרופא עור מומחה בעל שם שיתן פתרון, קשה לי להאמין לפי התיאור שלך שמדובר בעור, ואין כל טעם להסתפק במשחות סטנדרטיות. לשבת אין לי עצה כרגע, אם בכל פעילות כזו בהכרח יתלש עור, זה פסיק רישא ואף שהאיסור דרבנן יש להחמיר. אם כוונתך רק לשטיפת השיירי אוכל, בשעת הדחק גדול תוכל להקל מחמת הצער [בעיקר אם אתה נמנה על בני ספרד], אבל שוב, כשאין הכוונה להסרת העור. ראה כאן על פסיק רישא בדרבנן.