חרקים בכרובית

שלום רב,
האם כרובית רגילה שהיא יבול נוכרי שקונים בסופר “אושר עד" אשר כל מוצריה מוחזקים בכשרות מהדרין, ניתן לאכילה לאחר ניקוי ( השרייה במי סבון ובישול במים רותחים) ?

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לנקות כרובית מחרקים, עקב צפיפות התפרחת. משום כך אגב לא תמיד גם יש בשוק כרובית מגידול מיוחד ללא חרקים, משום שבשונה מחסה למשל שהסחורה לא נפסלת מחמת זבובונים וכדומה היורדים בקלות בשטיפה אלא רק מחמת אקריות וכו', בכרובית כל נגיעות עלולה לפסול כי היא לא ניתנת לנקיון.

בהצלחה