מקום הנחת תפילין של ראש

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול אם קו צמיחת השערות בראשי אינו ישר וכאשר אני מניח תפילין חלק מהם לא נמצא על השיער האם אני יוצא ידי חובת תפילין
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

מקום צמיחת השערות הוא רק סימן למיקום התפילין ואינו כלל קבוע, שכן מי שמקריח או שיש לו שיער במקום נמוך יותר מהרגילות, ודאי מקום התפילין אצלו יקבע לפי רוב בני אדם, ולכן גם במקרה שלך הדין כך.

מקורות:

ראה פרי השדה ח"ג סי' קמט, ארץ צבי ח"א סי' יב, באר משה ח"ג סי' ז.