עונת הפלגה לאחר כדורים לדחיית וסת

שלום
אני התחתנתי לפני כחודש כאשר לקחתי באותו זמן כדורים לדחיית הוסת ולכן כעת יש לי בעייתיות לגבי עונת הפלגה- איני יודעת מה היה ההפרש האמיתי בין הוסת הקודם לוסת שהגיע לאחר הכדורים. מה עליי לעשות? כמה ימים עליי לספור כעת על מנת שאדע מתי לפרוש? תודה!

תשובה:

שלום רב

אכן, מראייה מחמת כדורים אין וסת הפלגה, ולכן, עליך לחשוש במקרה זה לעונה בינונית ועונת החודש בלבד. אילו היתה ידועה לך הפלגה אחרונה שהיתה לפני תחילת נטילת הכדורים היה ניתן לחשוש לה, אבל אני מניח שלפני החתונה לא ידעת בבירור לחשב את ההפלגות ואת הדינים הכרוכים בכך, וממילא אין בזה ענין.

הרבה מזל טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מדובר במקרה לא של כלה אלא של אישה נשואה שבמקרה מסוים לקחה כדורים לדחיית הוסת?

    אז היא צריכה לחשב לפי ההפלגה האחרונה שהיתה לפני שנטלה את הכדורים?