תואר שהתקבל כשיש חשש של העתקה בחלק מהמבחנים

שלום לרב,

אני מתנצל מראש שזה קצת ארוך,
לצערי כשהייתי בתיכון יצא לי שחברים עזרו לי בכמה בגרויות וכך קבלתי ציונים גבוהים יותר.
כשהגעתי ללימודי התואר אמרתי לעצמי שאני לא רוצה את הדבר הזה כי אני יודע כמה שזה חמור ועוד יכול להיות גזל.

הקטע שאני זוכר באיזה בגרויות העתקתי שזה לפני כ-10 שנים.
אני עדין בתוך התואר וחוץ ממבחן אחד שהוא בכלל לא קשור לתואר- אני לומד כלכלה וזה היה מבחן חיצוני על לימודי איכות הסביבה שבו מישהו גילה לי לצערי תשובה אחת.
אני לא זוכר שהעתקתי.. וזה משגע אותי כי אני לא זוכר אם התפתיתי להעתיק או לא.. ניסיתי לעבור קורס קורס שעשיתי וחוץ מאחד שהוא היה מבחן אמריקאי ואני לא זוכר אם העתקתי בו אולי שאלה אחת. לא זכור לי שהעתקתי במשהו נוסף (אם בכלל)
זה ממש משגע אותי כי אני רוצה לקבל את הפרנסה שלי ביושר אני ממש עובד קשה על התואר הזה ואפילו נכשלתי בשני קורסים לצערי אבל לבסוף עברתי אותם.

מה לעשות ? ממש קשה לי עם הספק הזה..

אני רוצה לציין:
א. לפני כל מבחן למדתי וניסיתי לתרגל מה שהיה אפשר.
ב. לא זכור לי שהעתקתי מרצון כלומר חיפשתי תשובה בכוונה אלא אולי הרמתי את הראש ומי שיש במתחתי יכולתי לראות מה הוא עשה..

אני כן רוצה ללכת למקום עבודה ולומר יש לי תואר .. האם אני שקרן?

לא היה מבחן אחד שלא למדתי אליו!
והממוצע שלי הוא בכלל לא גבוה הוא באזור ה70..

תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

בדיעבד, מאחר ורוב רובם של המבחנים עברת מבלי להעתיק ובסך הכל יש לך רק ספק על חלק שולי בלבד, אתה יכול להציג את עצמך כמי שיש לו תואר מבלי לחשוש לאיסור גזל.

ירבו כמותך אנשים החוששים מכל ספק נדנוד של גזל.