חלק של הרכב הפוגע שנמצא לאחר התאונה

בס"ד לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א ה' עליהם יחיו לפני כ4 חודשים לערך חמותי נסעה ברכב שלי, כמובן עם ביטוח חובה וצד ג' כחוק, במהלך נסיעתה ארעה תאונה בינה לבין ג'יפ אחר לצורך העניין שכל אחד טען שהשני אשם. המקרה לא הגיע לתלונה לחברת הביטוח או לבית המשפט רק אני דיווחתי שקרה מקרה של תאונה וכו'.
בתאונה כמובן ניזוקתי הצד השני לא הודה חמותי אמרה שהיא תספוג את התיקון.
לאחר התאונה בזירה כנראה נמצאה חתיכה שקשורה לצד הקידמי כנראה של הרכב ,
בסמוך לפנס לפי מה שאני זוכר ומאז זה אצלי.
אני לא מתקשר להודיע להם כי אני לא רוצה לפתח מריבות הייתה לנו כבר שיחה שלא נגמרה בנימה לא הכי משמחת מדובר בחלק שנראה מאוד זול הוא עשוי כעין פלסטיק ואני בטוח שכבר הם תיקנו ואם הם היו כ"כ בטוחים ולא תבעו כנראה זה מעיד על כך שהם חוששים לדווח כי אולי הם אשמים מה עליי לעשות עם החלק הזה? הוא שרוט ואני בטוח שהם לא יעשו עמו כלום כי הערך שלו מאוד קטן בפרט כשהוא שרוט

אודה לתשובתכם תבורכו מפי עליון,

תשובה:

שלום רב,

עליך להתקשר אל בעל החלק ולהחזיר לו.

אינך רשאי להאמין לגירסת חמותך על חשבון אחרים ומאחר ואין לך ידיעה אישית על כך שבעל הרכב השני חייב לך כסף, עליך להחזיר לו את שלו. העובדה שהם לא תובעים איננה הוכחה על כלום. יכולות להיות הרבה סיבות אחרות למה לא לתבוע.

דבר ששווה יותר מפרוטה, יש בו מצוות השבת אבידה. אי נעימות לא פוטרת מהמצווה.