הדרכה בקיום מצוות בבית

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש את עצתך.אני מלווה את בת דודתי היקרה בהתחזקות שלה בחודשים האחרונים. ברוך השם,היא מתחזקת כל פעם עוד קצת ועוד קצת. העניין הוא שהיא ובעלה לא רואים עין בעין בעניין הזה.למרות שהוא אדם טוב ומאמין בבורא עולם,לפי דעתי הוא נלחץ מהשינוי שחל באשתו.אחרי התעקשות שלה וזמן לא פשוט,השבח לאל,הוא מקבל את טהרת המשפחה. אך בכל פעם שהיא לוקחת על עצמה דבר נוסף בין במעשה ובין בלימוד ביטחון בשם יתברך,מתגלים חילוקי דיעות. כבוד הרב, מה עצתך ליהודיה היקרה? אני אמרתי לה שעל מצוות השם אין משא ומתן ולמרות ששלום בית חשוב מאוד לקדוש ברוך הוא,אף אחד לא יכול להתיר לא לעשות מצווה מן התורה. עצתי אליה היתה,לשמור את כל מה שהיא יכולה לשמור כאדם מול הבורא,ולא להיכנס לוויכוחים עם בעלה.לנסות לדבר איתו כל פעם קצת בעיתוי הנכון ולהתפלל כל הזמן לשם יתברך שירכך את ליבו. אך מה עליה לעשות בזמן שהיא רוצה לשמור מצווה מסויימת שמשפיעה על כל המשפחה ובעלה לא? מה לעשות?
תודה רבה ומחילה על הטירחה.

תשובה:

שלום רב

קשה מאוד לתת הדרכה כוללת בענין זה. באופן כללי מאוד, יש לגלות אהבה רבה לבן הזוג ויחד עם זאת נחישות בקיום המצוות, כאשר בן הזוג רואה שאת אוהבת אותו ורוצה בו ובטובתו, הוא נוטה יותר לכבד את רצונותיך ושאיפותיך ואינו מרגיש מאויים כל כך. יש לעשות הכל בהרבה רגישות ונעימות, שבן הזוג ירגיש שהיהדות בבית עושה רק טוב לכולם, והעיקר לא להטיף מוסר ולא לנהוג בהתנשאות חלילה.

כמו כן את תני לחברתך הרבה חיזוקים והערכה, היא זקוקה לך בעת הזאת!

בהצלחה רבה!