הגעלת כלים

שלום וברכה כבוד הרב

1. יש לנו כלים בבית, כמו מחבתות וסירים שאיני יודע אם השתמשו בחלקם עם כל מיני כפות שלא עברו הגעלה/טבילה, כמו כף עץ לדוגמה
האם אני יכול לבשל בסירים, או שצריך להגעילם, ואם צריך להגעילם האם צריך להטבילם לאחר מכן? (ואם צריך להגעילם אז האם בברכה?)

2. אני רוצה להטביל כמה כלים שלא הוגעלו בפסח לזכרוני
פשוט לגשת למקום הגעלה החם עם לדוגמה סיר שהידית שלו מפורקת, לטבול לשניה-שתיים, להוציא ולחזור על החלקים שלא הוכנסו? והאם להטביל בברכה?
תשובה:

שלום רב

1. מעיקר הדין אם יש לך ספק בדבר אין צורך בהגעלה, שכן מן הסתם כפות אלו לא היו בני יומם, וכפי הכלל שבידינו שסתם כלים אינם בני יומם, אולם להבא ודאי יש להזהר לדעת שמכניסים לתוכם רק כלים כשרים.

2. אני מניח שאתה לא מדבר על טבילת כלים אלא על הגעלה, אם נראה לך שהכלי אינו מוכשר אכן יש להגעילו באופן הזה לאחר שהוא נקי לחלוטין ולא היה בשימוש 24 שעות, לא מספיק שהסיר חם צריך שהמים בתוכו יבעבעו מרתיחתם. לכן גם לא מספיק שניה אחת, כי צריך שהם יבעבעו בעוד הסיר בתוכם, ומטבע הדברים כשמכניסים סיר קר למים רתיחתם פוסקת לרגע קל.

בהצלחה