לתרומות לחץ כאן

מה הסיבה שצריכים להמתין שש שעות בין בשר לחלב

שלום וברכה,
למה צריך לחכות דווקא שש שעות בין בשר וחלב?

תשובה:

שלום רב,

יש מחלוקת בראשונים מה הטעם. יש אומרים משום שהבשר מוציא שומן ונותן טעם, לכן צריכים להמתין 6 שעות. והרמב"ם כתב שהטעם הוא בגלל הבשר שלפעמים נכנס בין השיניים. ולכן לדעת הרמב"ם בשר שבין השיניים שנמצא לאחר שש שעות כבר איבד את ערכו לגמרי.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל