אפיית לחם חלבי לאדם שאינו אוכל בשר

מי שאין לו אלא חלב בביתו – אם מותר או לא לעשות פת עם חלב בכמות גדולה ובצורה שינו ניכר? ואם הדין נשתנה אם מפעם לפעם יש לו בשר בביתו כגון לסעודות ז' ברכות?

תשובה:

שלום רב

שאלה דומה מאוד מצינו בפוסקים לגבי תשעת הימים בהם נהגו שלא לאכול בשר, ראה דרכי תשובה בסי' צז ס"ק לד שצידד להקל בזה. אולם בשו"ת מהרש"ם ח"ז סי' עו כתב להחמיר אפילו בימי בין המצרים וכן האריך להחמיר בבדי השולחן שם בביאורים, וכן נראה מסברא, שכן כלל הוא בידינו בכל תקנות חז"ל שאף שבטל הטעם לא בטלה התקנה. ובודאי הוא כך במקרה שלך שרק אתה נוהג שלא לאכול בשר, ועדיין יש חשש שמא מישהו יתארח אצלך או שתתן מלחמך לשכן וכדומה [אף אם זה אינו שכיח חכמים לא חילקו בתקנתם]. לכן נראה לאסור.

בהצלחה