שמיטה בלימונים

האם לימונים שכרגע הם על העץ בשלים הם בקודשת שביעית?
או שרק בפריחה ובקטיף הבא שיבוא אחריהם הם יהיו בקדושת שביעית?

בפירות איך מחשבים את קדושת השביעית? לפי מתי קוטפים או מתי התחיל להיות פרי על העץ?
תשובה:
שלום רב
כל פרי שחנט בשנת השמיטה, גם אם היה זה לפני ט"ו בשבט, קדוש בקדושת שביעית, אלא שלגבי שלב הגידול הנקרא חנטה נחלקו הדעות, יש אומרים שהוא סמוך לשליש הגידול [רמב"ם שביעית פ"ד ה"ט] ויש אומרים שהוא תחילת הווצרות הפרי לאחר נפילת הפרח [תוס' בראש השנה יב ב, ר"ש שביעית פ"ב משנה ז] להלכה ראוי להחמיר כדעה הראשונה אבל נראה עיקר כדעה השניה. לכן הפירות בשלב זה של השנה רבים מהם עדיין משל השנה השישית ואין בהם קדושת שביעית. אולם לגבי לימונים יש קושי גדול בהבחנה, כיון שעל אותו עץ עצמו יש פירות בשלבי גידול שונים, וצריך להזהר בכך מאוד.

בהצלחה רבה