צדקה לעני שאינו שומר מצוות

כשנותנים צדקה לעני שלא שומר תורה ומצות(שפשט ידו)האם זה נחשב מצוות צדקה?? והאם מותר לתת לו גם מכספי מעשר?

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק בכך שצדקה לכל יהודי שהוא מקיימים בה מצוה זו, כמובן כאשר מדובר באדם הנצרך לבריות. ספציפית לגבי מעשר כספים, לכתחילה תיקנו חכמים ליתן אותו לתלמידי חכמים עניים, אולם כמובן שמי שנותן לעני שאינו תלמיד חכם גם יוצא ידי חובתו. כמובן, שאילו היה מדובר באפיקורס שאין מצוה להחיותו אין צורך לתת לו צדקה, אולם כאלו אינם מצויים בזמנינו, ואלו שאינם שומרים מצוות מוגדרים היו כתינוקות שנשבו.

בהצלחה