חינה בל"ג בעומר

שלום רב,

רציתי לדעת אם אפשר לעשות חינה בל"ג בעומר. החתן שלי ספרדי.

תודה.

תשובה:

שלום רב

הכי טוב היה לערוך את החינה מל"ד בעומר ואילך שאז אפשר ללא חשש, אולם אם התאריך היחיד בו ניתן לעשות זאת הוא בליל ל"ג בעומר, ניתן לעשות זאת באחד משני האופנים, או ללא מוזיקה, או לייחד את האירוע לכבוד רשב"י, ולשלב אותו בשמחה, כי מוזיקה שלא לכבוד רשב"י אסורה לספרדים עד ל"ד בבוקר.

מקורות:

ראה ס' הלכות חג בחג ספירת העומר עמ' ס בשם רבים מהפוסקים, שעיקר שמחת הנישואין אינה אלא בחופה עצמה, אולם שאר החגיגות הנעשות סביב החתונה מותרות בהגבלות הנ"ל.

כידוע, ל"ג בעומר הוא יום של שמחה ולמנהג האשכנזים מותר לשמוע בו מוזיקה, אולם בני ספרד יחמירו בזה עד ל"ד בבוקר, כמבואר בשו"ת יחוה דעת ח"ו סי' לד.. אגב, גם לגבי הימים שאחרי ל"ג בעומר נחלקו הדעות, הגר"ש וואזנר מחמיר בזה, אולם הגר"ע יוסף מתיר וכן הסברא נותנת לענין בני ספרד שנוהגים גם להתחתן בימים אלו.