רב ששכח ספירת העומר יום אחד, מה יעשה בימים הבאים?

אני אברך מלמד בכולל ערב לבעלי בתים ובעצם אני הדמות הרבנית היחידה שם. ומכבדים אותי לקרוא בקול הספירה כנהוג. שכחתי אתמול לומר ספירת העומר האם מותר לי מפני הכבוד פשלא אתבייש וכו' מלומר בפומבי ששכחתי) כן לומר עם ברכה רק כשאני מברך בקול?
אם אפשר מקור.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות אם ניתן לומר לאחד המתפללים שלא יברך ויצא ידי חובה בברכתך, ובמקום שיש בושה רבה יש לסמוך על המקילים, אולם אם אין אדם שיצא חובה בברכתך, אין להקל.

הצלחה רבה בכל מעשיך!

מקורות:

בשערי תשובה בסי' תפט כתב בשם הכנסת הגדולה סמא דחיי והבית דוד, שכיון שכלל הוא בידינו שכל שאינו מחוייב בדבר אינו מוציא את הרבים ידי חובתם, אין תועלת בעצה זו, כיון שאינך יכול להוציא אדם אחר ידי חובת ברכה זו. אולם, במאמר מרדכי שם ס"ק י ובהר צבי ח"ב סי' עה כתבו שעדיין הוא נחשב כמחוייב בדבר ויכול לנהוג כעצה זו, וראה שו"ת דברי משה להר"מ הלברשטם זצ"ל ח"א סי' ל שבמקום שיש בושה אפשר לסמוך על המקילים.