תולעים בדגים

שלום הרב,
בסופרמרקטים יש דוכן של דגים (אמנון, בורי, מושט, מוסר, קרפיון הסוגים הנפוצים). באותם דוכנים ניתן לבקש מהאחראי כיצד לחלק את הדג (אם ראש או בלי, טחון או לא וכדומה).
ליד הדוכן יש תעודת כשרות של הרבנות (מוזכרת שם המילה מהדרין אם אני לא טועה). האם יש לעשות בדיקה נוספת של תולעים בבית ? (כמו להסיר את העור, או לבדוק ראש ובטן?)

תשובה:

שלום רב

אם הוא מוכר דגים שלמים ללא נקיון, תעודת ההכשר אינה על נקיון הדג מתולעים אלא על כשרותו לאכילה. יש לנקות את הדג מאבריו הפנימיים ולרוחצו היטב.

טונה ונסיכת הנילוס – אינo בחשש תולעים. הקרפיון -נגוע אך באם מסירים את הראש ואת העור ניתן לצרכו. פילה מושט קפוא תוצרת סין – ללא חשש תולעים. סלמון תוצרת צ'ילה או נורבגיה – אינו בחשש תולעים ואילו תוצרת סין ארה"ב רוסיה ועוד הינם בחשש תולעי אניסאקיס. גם בתוצרת נורבגיה וצ'ילה יש לקשקש היטב את העור מפני כינה חיצונית העלולה להיות בו. לגבי שאר הדגים תוכלי לפנות אל הרב יוסי שטיינברגר אישית וישמח להשיב. המייל שלו [email protected]