הגעלת כלים במיקסר / תיקון רכב בחול המועד / זימון בסעודה רבת משתתפים / חינוך במלאכה בחול המועד

לכבוד הרבנים חג שמח וכשר תודה רבה לכם על כל ההשקעה ומסירות הנפש לענות תשובה לכל שואל בענוה ויראת ה' תוך יראת הקודש וללא שום עצלות כלל לחזור ולענות על שאלות שנשאלו זה עשרות פעמים לימדתם אותי המון.
שאלות:
קערה של מיקסר שהשימוש בה בד"כ בצונן אך גם אם השתמשו בחם היה זה ע"י עירוי האם הכשרתה לפסח ע"י עירוי? (שאלתי היא האם יש לה דין השווה לבלנדר שחוששים לחום של הלהב ע"י החיכוך וצריך הגעלה )

האם מותר לתקן מיניבוס ציבורי בחוה"מ?

כמה אנשים שאינם מכירים וישבו על שולחן אחד באירוע האם חייבים בזימון?

האם מותר לקטנים לעשות יצירה בחוה"מ (לצייר לפסל לצבוע וכד')

תודה

תשובה:

שלום רב

א.לכתחילה ראוי להגעיל גם כלים שהשימוש בהם על ידי עירוי, לחוש לדעת הסוברים שכך יש לעשות, ולמנהג האשכנזים חובה להגעיל.

ב. אין לתקן רכב בחול המועד, כיון שמדובר במעשה אומן [גם אם זה רכב ציבורי זה לא נחשב צורך רבים, שהרי אפשר לשכור טנדר אחר].

ג. המנהג הוא שכיון שמדובר באירוע אחד כולם מצטרפים לזימון, שהרי סוף סוף הם נהנים מסעודה אחת.

ד. יש לחנך אותם לאיסור המלאכה בחול המועד.