הכשרת כלי לומינרק

שלום מה דינה של צלחת לומינרק LUMINARC? לגבי הכשרה, האם אפשר להכשירה? ואם כן, איך מכשירים?
תודה

תשובה:

שלום רב

למיטב ידעתי אלו הם כלים העשויים מזכוכית, ואם כן, אם הם משמשים לאיחסון מאכלים קרים, אין בעיה, פשוט רוחצים אותם היטב והם כשרים לפסח. אך אם משתמשים בהם למאכלים חמים, למנהג בני הספרד הדין כנ"ל, ולמנהג בני אשכנז דינם לענין פסח [בשונה מבשר וחלב] שאין להם הכשרה כלל, כמו כלי חרס.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא מתכוון להכשיר אותם לפסח, אלא שהם חלביים ובטעות צלחת אחת נטרפה וחוממה במיקרוגל בשרי, ושמרתי את כל הכלים שיש לי בבית שצריכים הכשרה לעכשיו שיש הגעלות, אבל אני לא יודע אם אפשר ואיך להכשיר אותם? ואני אשכנזי

  2. יש צורך לעשות הגעלת כלים. להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, לקחת סיר שאף הוא לא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, למלאות במים ולהרתיח וכשהמים מבעבעים בעוד האש דולקת להכניס את הצלחת, ולאחר שהיא יוצאת לרחוץ במי ברז. בהצלחה

  3. היום בימנו יש תודה לאל שפע מי שיכול וכך אצלנו נוהגים אין להכשיר סירים סכום צלחות אפשר לקנות הכל ובזול נותן תחושה מיוחדת לחג מי שמחמיר יותר נהנה יותר מהחג אצלנומשתמשים רק בפילפל לבן מלח פלפל אדום וזהפרן חג הפסח זה חג של התרעננות אחרי חורף מיצווה לשפץ קצת לשנות לתת תחושה של התחדשות ולדעתי מיצווה הכי גדולה לעלות לירושלים לנו יש זכות אבותנן התקשו מאוד ואצלנו זה קל יחסית תפילה בכותל ובעזרת ה׳ שכל תפילותינו יתגשמו אמן