חלב נוכרי

שלום רב.
מדוע הרבנות מתירה יבוא ושימוש בחלב נוכרי, למרות ריבוי הספקות וההלכות האוסרות שימוש בחלב זה?

תשובה:

שלום רב

בכשרות שאינה מהדרין לפעמים מקילים ברבנות הראשית בחלב נכרי, על סמך סברתו הידוע של בעל האגרות משה שכאשר החוק מחייב סימון מוצרים ואוסר לערב חלב בהמה אחרת אין בכך איסור. אמנם הוא עצמו כתב היתר זה רק בשעת הדחק גדול ולצורך ילדים או נשים הרות ומניקות, אבל יש מערכות כשרות שסמכו על סברא זו [כמובן אין בכך כדי להתיר גבינות של גוי אלא רק חלב]. ראה בענין זה הרבה תשובות במאגר השו"ת שלנו.