צדיק ורע לו רשע וטוב לו

עניתם לי שאחד שיש לו הכל בעולם הזה מקבל לכאורה רוב טובתו בעולם הזה ורק כך יכופר לו עונשו נא הסבירו כיצד

תשובה:

שלום רב

איננו יודעים חשבונות שמים, יש כאלו שמקבלים חיים טובים כי התפקיד שלהם לעבוד את הקב"ה מתוך עושר, והנסיון שלהם הוא צדקה וכו', לא תמיד זה בתור שכר, אבל הרמב"ן בס' הגמול מביא שגם מציאות כזון יש, שאדם שהוא רשע וכפרתו להענש רבות בגהנום חלילה, עשוי לקבל את שכר מצוותיו בעולם הזה כדי שעונשו יהיה בעולם הבא. וכך גם להיפך, לפעמים אדם צדיק מטיבים איתו שיקבל שכרו בעולם הבא, אלא שכדי שהשכר יבוא לו מושלם על מעט העבירות שבכל זאת יש לו הוא מקבל עונש בעולם הזה. ולכן לפעמים הצדיקים סובלים והרשעים נהנים… והאמת שזה הפוך… אבל שוב לעולם לא נדע חשבונות שמים וזה לא מענינינו.