הסתכלות על החיים…

1שלושה חייהם אינם חייהם מה פירוש רחמנים מה פירוש אניני דעת והאם אשתו מושלת עליו תקף היום שהרבה יראי שמיים לומדים והאשה מפרנסת.
2אם פלוני נפגע בצורה כלשהי מציבור פגיעה שמביאה אותו לחטא האם הוא מזיד?

תשובה:

שלום רב

1. אדם שהוא רחמן מידי במקומות שלא צריך לרחם, קשה לא לפעמים בחיים, הוא מתקשה לשאת את הסבל שעובר על כל אחד בעולם, נכנס לזה רגשית ונהיה עצוב ומדוכא, בקיצור חייו אינם חיים. רחמנות אמיתית פירושה אסרטיביות – הזדהות מלאה עם הכאב אולם תוך שמירה על שיווי משקל נפשי וחשיבה פעילה אובייקטיבית. אניני דעת זה אדם שהוא איסטניס מידי, אני מכיר אדם שלא מעיז לגעת בשטר כסף כי הוא מיד חושב כמה ידים לא נקיות השטר הזה עבר, ובביתו יש לו מגבת פרטית לניגוב הידים שאסור לאף אדם לגעת בה וכו' וכו', נראה שחייו אינם חיים… מי שאשתו מושלת בו כלל לא קשור לנושא הפרנסה, להיפך, בציבור המאמין הפרנסה היא דבר שולי לגמרי והתורה הי במרכז, אבל גם בלי זה, מדובר על אופי של אשה ולא על מצבים טכניים כאלו ואחרים, טבע האדם הבריא הוא שהגבר חש בצורך להיות בעל עמדה מוצקה ומשפיעה והאשה דוקא רוצה בעל מגונן ומשפיע לצידה, מצב הפוך אינו בריא. אגב דבר מעניין מאוד הוא, שגם אשה שבחיים בחוץ היא בעלת עמדה משפיעה ומכריעה, בביתה היא רוצה שיהיה גבר לצידה, ובכך היא בעצם חשה את הנשיות שלה.

2. ודאי שהוא מזיד, אדם אחראי על עצמו תמיד!!! כל אדם הוא בעל יכולות וכוחות, וכל הסובב אותו זה נסיונות.

בהצלחה ויום טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1