הכשרת רשת לטיגון בשמן עמוק

שלום הרב! האם יש דרך להכשיר רשת לטיגון בשמן עמוק בסיר? הרשת הייתה בבעלות אדם חילוני לכן איני יודע לבטח שלא נעשה בה שימוש לבשרי וחלבי.

תשובה:

שלום רב

ניתן להכשיר רשת כזו על ידי הגעלה. מנקים אותה היטב, לוקחים סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות וממלאים אותו במים ומרתיחים על האש, כאשר המים מבעבעים בעוד האש תחתם דולקת מכניסים את הרשת הזו פנימה [היא כמובן גם ללא שימוש כבר 24 שעות] ולאחר מעט זמן מוציאים ורוחצים במי ברז והיא כשרה.

בהצלחה רבה.