ברכה אחרונה על משקה

שלום לכבוד הרב,
כול שתיה שברכתו שהכול נהיה בדברו מה שיעור הזמן שצריך לשתות רביעית כדי לברך ברכה אחרונה. או שזה לא הולך על זמן אלא על ליגמה אחת או שאני לא מברך את הברכה האחרונה.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, לדעת הגר"א, אם אתה שותה רביעית בכדי אכילת פרס, כלומר בתוך 4 דק' יש לברך ברכה אחרונה אולם להלכה יש לנהוג כדעת רוב הפוסקים שאין לברך ברכה אחרונה אא"כ אתה שותה רביעית [86 מל"ל] בשתים או שלוש לגימות. לגבי שתייה קרה מאוד או חמה שלא ניתן כך לשתות נחלקו הדעות, ראה בהרחבה כאן.