צריך להתפלל שהגויים יכירו במלכות ה'?

שלום לכבוד הרב,
שמעתי הרצאה שבה הרב אמר שיהודי צריך להתפלל שהגוים גם יחזרו בתשובה. המשיך הרב ואמר שאנו לומדים זאת מיונה הנביא. האם כאשר אני מתפלל או מבודד צריך אני להזכיר הנ"ל בתפלתי
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אנו מזכירים ענין זה בתפילה כמה וכמה פעמים ביום, אתן מעט דוגמאות: כאשר אתה אומר בתפילה ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד או יהא שמיה רבה וכו', ביאור הדברים שכבוד ה' יתגלה בעולם כולו, הדבר כולל את כל הברואים, לא רק את היהודים. בתפילות ראש השנה בלי סוף מתפללים על כך – וכל הרשעה כעשן תכלה, וידע כל פעול כי אתה פעלתו ועוד ועוד, כמעט בכל עמוד בתפילה תוכל למצוא את הענין זה.

שיתקבלו תפילותינו לטובה ולברכה!