הדבקת פתקיות בספרי קודש / ההנהגה לאחר פסיעות שמונה עשרה

שלום וברכה כבוד הרב

האם מותר להדביק פתקיות קטנות בראשי הדפים, לצורך סימון נושאים/הערות?
באגרת הרמב"ן מותר לומר את שם השם?
יש לי לוח שנה קטן, יש בו תמונות של צדיקים, האם מותר לזרוק את הדפים של השבועות שעברו?

האם לאחר תפילת שמונה עשרה מותר להתיישב?
יש לי כאבים בשכמות כמדומני (גם צוואר, הוא מציק לקראת הסוף)
בנוסף, האם אפשר לשבת על פוך, קרוב לרצפה יותר? (זה בטח לא הכי מכובד, ואני אסתדר גם בלי בעזרת ה', לפום צערא – אגרא, אבל יהיה נחמד לדעת שזה אפשרי).

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

1. מותר להניח סימניות בתוך ספרי קודש כיון שהדבר נעשה לצורך הלימוד. ראה ס' חסידים ס' תתקג.

2. אין לומר שם ה' אלא באמירת פסוק של מהתנ"ך או בתוך תפילה.

3. מותר להשליך לאשפה תמונות צדיקים.

4. כשמסיימים תפילת שמונה עשרה ופוסעים לאחור, אין לחזור למקומו עד קדושה ולכל הפחות עד שיתחיל הש"ץ את תפילתו, ולאלו הנוהגים לעמוד בחזרת הש"ץ כמנהג האשכנזים, אין אפשרות לשבת עד לאחר החזרה. אולם אם אתה נצרך לשבת מחמת הכאבים תוכל להקל בכל הנ"ל. לשבת בבית הכנסת עם פוך על הריצפה נראה לי לא ראוי, בכלל יש להקפיד בציבור לנהוג כדרך כל הארץ. אם אתה מתפלל ביחידות [[כגון שאין בית כנסת באיזור מגוריך במרחק של 18 דקות נסיעה], אין בעיה.